Zo maak je een Huawei vr bril!

Terug naar Blog

Om van je smartphone een vr-bril te maken heb je naast je Huawei nog twee dingen nodig:

  1. Een houder waar je smartphone in kan
  2. Software zodat je ook videos en games in vr kan afspelen

Vandaag nog met je telefoon in de virtuele wereld

Om te beginnen met het eerste wat je nodig hebt, een houder of halve bril om je smartphone in te klikken. Hierbij kun je kiezen voor een kartonnen of plastic oplossing. Een kartonnen oplossing heb je al voor ongeveer 10 euro, Deze oplossing wordt ook wel een Cardboard genoemd. Bij dit systeem heb je een soort bouwpakket van karton, klittenband en kijk hulpmiddelen. Met instructies kun je zelf een kartonnen omhulsel bouwen, waar je je smartphone in kan schuiven.

Je kunt ook kiezen voor een steviger, iets meer duurzame oplossing in de vorm van een plastic houder. Bij deze optie hoef je niets in elkaar te zetten en alleen de smartphone in de houder te schuiven. Dit doe je met het scherm naar binnen, zodat je naar je telefoonscherm kijkt als je de bril opzet.

Vr software downloaden

Als je dan eenmaal een vr bril hebt gemaakt, dan heb je nog de software nodig. Zodat je telefoon ook herkent dat je in de virtuele wereld wilt kijken. Dit kan eenvoudig met interfase software van bijvoorbeeld EZE VR. Deze kun je in de android app store downloaden en starten voordat je je telefoon in de houder zet. Zodra je dan kijkt, kun je direct 360 graden kijken en interactieren met het menu. Het is vaak wel even wennen als je het voor het eerst doet, maar het went vaak binnen een aantal minuten. Hierna ben je klaar voor je vr avontuur. Je kunt nu vr games, videos en fotos bekijken.

Meer weten? Kijk dan op de website van www.virtualrealitynow.nl

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − elf =

Terug naar Blog